Intercultural Training for start-ups

Gain intercultural skills for your start-up business in Germany!

The business etiquette, entrepreneurial behavior and professional life in your home-country could be sometimes quite different to those in Germany. These can often cause misunderstandings and challenges, when starting up a company as an international student/alumni/employee in Germany.
Our workshop is going to prepare you for the smooth cooperation with customers and business partners in Germany. Moreover, you will experience a general cultural sensibilisation and gain specific information about measures and rules, which have to be observed in the interaction with partners, authorities and banks in German business context.

Erwerbt interkulturelle Kompetenzen für die Arbeit als Start-up Unternehmen in Deutschland!

Häufig unterscheiden sich die Vorstellungen von Business-Etikette, unternehmerischem Verhalten und Berufsleben eures Heimatlandes erheblich von der Geschäfts- und Unternehmenskultur in Deutschland. Dies stellt eine große Herausforderung für eine selbständige Tätigkeit in Deutschland dar.
Unser Workshop bereitet euch, als gründungsinteressierte, internationale Studierende auf die Zusammenarbeit mit Kund*innen und Geschäftspartner*innen in Deutschland vor. Ihr erfahrt zunächst eine kulturallgemeine Sensibilisierung und informiert euch dann konkret über Regeln in der Interaktion mit Partner*innen, Behörden und Banken in deutschen Geschäfts- und Unternehmenskontexten.
800311Do12:00-17:00Online20.05. StartGlocal Projectentgeltfrei